Foto: MVA Foto

Säsongsavslutning på söndag 20 sept

Idag avgörs vem som blir årets Smålandsmästare och Smålandsmästare Monté -Publikfritt även denna gång!


Så är vi då framme vid årets sista tävlingsdag, denna konstiga säsong helt utan publik.

Tävlingsdagarna har dock rullat på som vanligt och idag avlutar vi i stor stil med två fina startfält i Smålandsmästaren och Smålandsmästaren Monté, två av våra största lopp för året.

I Smålandsmästaren startar till exempel förra årets segrare M.T.Migthy Winner från Peter Untersteiners stall, detta år med Peter Ingves i sulkyn. Extra roligt är det också med ett hemmaekipage i form av Felix V.M. där Henrik Johansson tränar och Claes Svensson kör idag.

I Smålandsmästaren Monté rider Tova Bengtsson, framgångsrikaste ryttare på Vaggeryd i år, Quite a Quallity. Roligt att notera är att Tovas bror Egon rider i samma lopp. Ekipaget Egon och Enorm Då kommer från färsk seger i söndags på Vaggeryd.

Förra söndagen bjöd för övrigt på heldagsregn och en ovanligt tung och blöt bana. Uttagningsloppet till Amatör-SM togs hem av Untersteinertränade Reddington med Frank Nilsson i sulkyn och vi önskar lycka till i finalen på Åby.

I championatsstriden blir det ovisst in i det sista, André Eklundh leder just nu på fyra segrar. Men det är ytterligare tre kuskar med fyra segrar vardera som är hack i häl och alla är här och alla kör i flera lopp under dagen. Dessutom kör alla fyra också i Smålandsmästaren. Se listan här

Vi tackar för i år och hoppas att nästa år blir ett bra år!

Välkomna alla aktiva idag och alla andra hoppas vi tittar på atg.se för att följa våra tävlingar!

Styrelsen Jönköping-Vaggeryds Travsällskap