Travåret 2020

King of Everything blev Årets häst 2020!


Hemma hos Claes Svensson regnade det priser när ordförande Kent Carlsson och sportchef Nicklas Bjelke var ute på prisutdelningrunda i veckan. Claes fick pris som Årets Kusk och Årets tränare. Dessutom tränar Claes King of Everything som blev Årets häst och Årets 4-åring. Även årets 3-åring That's It återfinns på Claes fina anläggning i Lekeryd. Claes är nöjd med året och också väldigt förväntansfull på stallets nyblivna treåringar som lovar gott inför säsongen.

Jonathan Bardun som har kört mycket och framgångsrikt 2020 blev Årets Undom.

 

Därefter gick resan till Henrik Johansson som tog emot på sin arbetsplats Kaxholmens Sängfabrik. Henrik hade också en fin säsong 2020 och blir både Årets amatörkusk och Årets amatörtränare. Desutom återfinns Årets montéhäst, Dream in Matchtown i Henkes stall! Henrik är nöjd med alla sina häster, men skulle gärna ha några unghästar på listan också. Eftersom Henrik också är vinnare av Brolines B-tränarserie så finns chansen att det finns en ny liten stjärna i stallet om några år!

Hemma hos Jan Hellstedt hittar vi Årets sto, Fajm Composite. Janne är nöjd med sina unghästar som är på gång och han har inlett detta året bra, med bl.a. dubbelseger i Kalmar.

Jenny Brunzell, som är sambo med Janne var inte hemma vid prisutdelningen, men Nicklas ringde upp för att gratulera till priset som Årets ryttare

-Kul att få pris som ryttare, men nu vill jag satsa på att köra lopp istället säger Jenny. Det krävs  extremt mycket jobb om man ska ligga i topp i montén och jag tycker det är så roligt att köra. Min sambo Jan Hellstedt har ett gäng fina hästar på träningslistan och ibland får jag förtroendet att köra, säger Jenny med glimten i ögat!

Min egen häst Yoggi Composite är 10 år nu, men känns fin och på gång. Dock vet jag inte om han ska starta i monte eller sulky säger Jenny, som ser framtiden an med tillförsikt

 

Årets äldre häst 2020 blev Ufo Jet som tränas av David Källgren. David blev överraskad men glad och ser också att det finns utveckling i hästen. -Extra kul att ringa till delägarna, säger David!

Utanför Vrigstad håller Ellen Svensson till med sina ponnys. Ellen får priset som Årets ponnykusk 2020 och hennes ponny Rosenholms Molly blev Årets ponny. Som den mest framgångsrika kusken under året vinner Ellen också en fin träningsvecka på Wången, PonnyElitVeckan, vi får bara hoppas den går att genomföra i år!

Årets överraskningsvinnare - Hans Franck med Francks de Soto.

Motivering: Vi var alla överraskade, men mest överraskad var nog loppkommentatorn!

Hans Franck, är en av Vaggeryds amatörer, som kämpar på år efter år med varierande framgång. -Jag har haft några fina hästar genom åren och Francks de Soto har jag lite förhoppningar på säger Hans, jag tror han kan utvecklas och klättra lite i klasserna. Mina hästar ligger mig varmt om hjärtat, och det är de som håller mig uppe i tuffa tider, avslutar Hans

Årets överraskningsvinnare - Ann-Charlotte Thörnberg med Quantum Tic Tac

Motivering - Vi var alla överraskade, men mest överraskad var nog Lotta själv!

-Jag jublade av lycka, det var en sån härlig känsla att ingen kunde komma förbi. Sen blev det lite förvirrat när jag skulle till prisutdelning, skrattar Lotta. Hon och hennes man Martin satsar på travet och har egen träningsverksamhet strax utanför Jönköping.  

Årets överraskningsvinnare - Ronja Stack, travskoleponny, körd av Emily Alfredsson

Motivering: Vi var alla överraskade, men mest överraskad var nog Ronja själv!

Ronja är travskolans ponny, en riktig klippa som går både på lektioner med de små 5-åriga knattarna och ger vuxeneleverna en utmaning. Hon ställer dessutom upp som tävlingsponny för de barn som tagit sin licens och ska göra sin debut på banan. Ronja har koll på sig läget och sig själv, och tänker inte överdriva det här med att springa fort i loppen- jag hänger med och ser till att min kusk kommer fram lugnt och tryggt, säger Ronja. Men med Emily i sulkyn och en dag när alla planeter stod rätt, så vann Ronja sitt första lopp i karriär!

Årets kämpe 2020 - Ingrid Albrecktsson

Motivering: För att hon håller humöret uppe på både sig själv och andra!

   

Publicerad lördag 20 februari 2021. info@vaggeryd.travsport.se