Vilken kväll det blev!

Sommaronsdag med kanonlopp, två banrekord och så äntligen lite publik! Hurricane Silas blev årets SmålandsStayer!


Det blev ju som vi hoppades, en toppenkväll! Alla levererade! Hästarna sprang som tusan, två nya banrekord! Kuskarna var glada och positiva och njöt av applåderna från publiken! Publiken som kom, och träffades och trivdes. Till och med vädret levererade, en riktigt varm och solig eftermiddag och kväll! 

Dagen inleddes av Johan Untersteiner som vann med många längder med sin Imperator F.I. Det var treåringens första start och den gav ju mersmak. I montéloppet blev det "favorit i repris", Julia Andersson vann med C.R.Nobless, presis som förra gången de startade här. 

Lopp 3 var vårt eget extralånga lopp SmålandsStayern. Där segrade fjolårsvinnaren Hurricane Silas efter en rafflade upploppsstrid med Kondor Dream. Det var dagens första banrekord, 14,8 över 3640m volt. Ulf Ohlsson hälsade på oss i dag och körde Hurricane. Ulf fortsatte dagen med att vinna även lopp fyra med Becker Grif. En annan långväga gäst var Oskar Kylin Blom som var här för första gången och passade på att vinna två lopp. Dels i lopp 5 där Nicois du Gull dansade undan på lätta fötter och dels i lopp 9, som var ett STL-försök i Bronsdivisionen. Där vann Oscar med Morotai Degato på nya banrekordet 10,7 1640m auto.

I lopp 6 som var ett lopp för fyraåriga ston var det Kevin Oscarsson med Domingoa som tog hem segern, Dan Widegren tränar. Kevin var också inblandad i lite dramatik i lopp 8. Där var han först i mål med Nouba Mom, men diskades tyvärr för passgång. Segern gick i stället till Brezza Du Kras med Mika Forss i sulkyn. 

Anders Svanstedt och Cash and Carry i lopp 7 svarade för en svettig resa ute i spåren man var ändå överlägsen i mål.

I dagens sista lopp var det nära att Ulf Ohlsson åkte hem med en trippel (Bolt Kronos), men efter en tät upploppsstrid stack ändå Jaxon V.S. nosen först. Stefan Person körde åt Sofia Aronsson och tog säsongens fjärde seger på Vaggeryd och gick därmed upp i topp i championligan 

Alla bilder: MVA Foto

Lopp 1 IMPERATOR F.I., körd och tränad av Johan Untersteiner

Lopp 2 C.R.NOBLESS, riden av Julia Andersson och tränad av Hannele Ruusunen

Lopp 3 HURRICANE SILAS, körd av Ulf Ohlsson och tränad av Fredrik Persson

Lopp 4 BECKER GRIF, körd av Ulf Ohlsson och tränad av Magnus Dahlén

Lopp 5 NICOIS DU GULL, körd och tränad av Oskar Kylin Blom

Lopp 6 DOMINGOA, körd av Kevin Oscarsson och tränad av Dan Widegren

Lopp 7 CASH AND CARRY, körd och tränad av Anders Svanstedt

Lopp 8 BREZZA DU KRAS, körd av Mika Forss och tränad av Alessandro Gocciadoro

Lopp 9 MOROTAI DEGATO, körd och tränad av Oskar Kylin Blom

Lopp 10 JAXON V.S., körd av Stefan Persson och tränad av Sofia Aronsson