Travåret 2021

Golden Guard blev Årets häst 2021!


Under onsdagen åkte ordförande Kent Carlsson och sportansvarig Nicklas Bjelke på turné! Det var dags att dela ut priser för prestationer under 2021!

IMG_26871.jpg

Claes Svensson fick pris som Årets tränare. Dessutom tränar Claes Golden Guard som blev Årets häst, Årets 2-åring Al's Showmethehill och årets 3-åring Antibes.

Claes är inte särskilt nöjd med sitt år som tränare, - Det är första gången på 20 år som jag inte kommit över 1 milj i insprugna pengar, säger han. Så målsättningen för 2022 är såklart att råda bot på detta!

Och Claes är nöjd med sina hästar, både Golden Guard som han tror kommer att fortsätta utvecklas och ögonstenen King of Everything! 

King of Everything gjorde nyss comeback efter en lång tids uppehåll och glänste till enkel seger på Solvalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_26831.jpg

Peter Johansson blev årets B-tränare. Peter har haft ett framgångsrikt år med bl.a. starter på V75 med Bravo Santana. Bravo fick därför ett litet specialpris som tack för att vi får sola oss i glansen...

- Men med Bravo känns det att jag kört fast lite, därför ska han vara några månader hos Johan Untersteiner. Jag tror det finns mer utveckling i honom, som Johan förhoppningsvis kan få fram, säger Peter.

What a Winner, är en nu 4-årig egen uppfödning som Peter håller högt! Får han bara var frisk tro jag han kan duga i större sammanhang, spår Peter .

Denna vinter har varit tuff vädermässigt, tycker Peter. -Sämsta träningsförhållandena sen jag började som tränare för 12 år sen.

Det hindrade dock inte att Peter avslutade dagen mycket snyggt med en kusk- och tränarseger på V86 med just What a Winner!

Eftersom Peter också är vinnare av Quite Easy's B-tränare serie från Brolines stuteri så finns chansen att det finns en ny liten stjärna i stallet om några år!

IMG_26891.jpg

Hemma hos Jan Hellstedt hittar vi också ett gäng pristagare. Årets sto Cherie Eagra, året 4-åring Teton Aboveall och årets montéhäst Fajm Composite.

Dessutom årets ryttare, Jenny Brunzell.

Janne och Jenny hade inte möjlighet att träffa prisutdelarna, istället tog Jannes son Melvin emot priserna och fick också vara med på bild!

Janne är nöjd med sina hästar, har flera med utveckling, bla unghästarna Teton Nikkcon och Sober Composite som är lite utöver det vanliga. Men Janne är inte heller främmande för att prova andra upplägg för sina hästar. Därför återfinns t.ex. Hobbit Composite nu hos Thomas Dalborg, där första segern kom för några dagar sen.

Janne haft ett tufft år med hälsoproblem, som tur är jobbar sonen Melvin nu på gården och hjälper till mycket med det tyngre arbete runt stallet och på träningsbanorna. 

 

 

IMG_26851.jpg

Jonathan Bardun vann överlägset kategorin Årets Kusk 2021.

Jonathan är riktigt nöjd med första halvan av 2021, lite mindre nöjd med andra halvan, Men supernöjd med året som helhet som resulterade i över 1,1 miljon inkörda pengar.

Jonathan är för tillfället hemma i Sverige efter en period i USA. Han jobbade några månader hos Marcus Melander och är snart på väg tillbaka för ett helt år hos samme tränare.

Vi önskar honom lycka till och välkommen tillbaka med många nya upplevelser och kunskaper.

 

IMG_26911.jpg

Utanför Malmbäck bor Hilda Eskilsson som både kör ponny och storhäst. Men 2021 hade hon ett framgångsrikt år med sin unga ponny Dites Zune som tog 4 segrar och kvalade in till Ponnykriteriet! Så Hilda är årets ponnykusk och Dites Zune årets ponny!

-Under 2022 siktar jag på årgångsloppen, Derbyt med Zune och Kriteriet med min andra häst Dites Zolvig, säger Hilda.

Och vi önskar ju lycka till förstås!

sören.jpg

Årets stjärna  

Ett hederspris till Ekesås Santana och gänget bakom, Sören och Wivi.

Med motiveringen: ... för att besvikelse kan vändas i glädje när en bortdömd seger följs upp av en ny!

Ekesås Santana var först i mål på Kalmar en sen oktoberkväll men pga av en incident i loppet blev ekipaget diskat. Men snabb revanch en månad senare på Mantorp där han tog karriärens första seger på ett överlägset vis.

Sören, som faktiskt fick priset på sin födelsedag, blir nästan lite rörd när han pratar om sin häst.

-Han är så snäll, och rolig att jobba med. Vi ser fram emot ett år som kan bli ännu bättre än det förra, det är målsättningen i alla fall, säger Sören

 

IMG_26931.jpg

Årets stjärna - Eva-Marie Andersson

Med motiveringen-... för ett ovärderligt stöd till travet och till Ingrid

Eva-Marie har ställt upp så gott som varje travdag de senaste åren och skött serveringen till våra gäster ihop med Ingrid!

Eva-Marie blev väldigt glad över uppmärksamheten och laddar för årets säsong 

Ronja.jpg

Årets stjärna - Ronja Stack, travskoleponny, körd av Hanna Larsson

Motivering: ... för att med sin andra seger i livet, gett Hanna som körde, sin första seger i sin sista start som A-ponnykusk

Ronja är travskolans ponny, en riktig trotjänare som är 17 år nu. År 2020 överraskade hon oss alla med att ta sin första seger i karriären. Ronja har gjort 56 starter så nån segermaskin är hon inte.

Men år 2021 slog hon till igen! Och det passade så bra att det var Hanna som körde. Hanna som körde sitt sista lopp som A-ponnykusk, eftersom hon fyller 16 år i år. 

Snyggt jobbat Ronja! Och snyggt kört Hanna!

 

Publicerad fredag 25 februari 2022. info@vaggeryd.travsport.se