Regler Dubbelkampen

För dig som har licens att både rida och köra att bjuder Vaggeryds Travet in till en Dubbelkamp!


Det börjar bli en riktig tradition nu, Dubbelkampen på Vaggeryd. Det är sjunde gången vi kör vår Dubbelkamp för montéryttare som också har körlicens.

Vi erbjuder en riktigt härlig härlig familjesöndag den 18 juni. För en av grundtankarna med Dubbelkampen är också att deltagarna får i uppgift att locka med sig så många som möjligt till publiken. 

I kampen ingår två lopp. Vi startar med ett montélopp och senare på kvällen kör alla ryttarna också i ett sulkylopp. Poäng efter placering och de tre ryttare som sammanlagt har mest poäng vinner en bonus på 5000kr resp 3000kr och 1000kr.

Låter det spännande? Det hoppas vi på Vaggeryds Travet och önskar bara en liten motprestation av dig: Du ska locka med dig 10 personer som betalar inträde. Dina supportrar kommer att få lite extra uppmärksamhet under kvällen när de hejar på dig! Varje biljett är också en lottsedel till ett lotteri som pågår under dagen. Två av dina supportrar är också välkomna att äta lunch på Stallbacksrestaurangen.

Locka gärna med barnfamiljer för vi kommer att ha hoppborg, ponnyridning, käpphästhoppning, ansiktsmålning och Monté Pyton kommer att vara på plats!  

Så vill du vara med i Dubbelkampen kostar det i år 500:- Då får du 10 entrébiljetter som du kan sälja vidare! Vi kommer att dela ut ett litet deltagarpris och du har ju också möjlighet att tävla om bonusen till ettan, tvåan och trean!

Regler

12 deltagare som är anmälda i förväg, anmälan ska vara gjord senast 22 maj, till kansliet på Vaggeryds Travbana.

Den 31 maj kommer listan på deltagare att vara fastställd och deltagarnas namn kommer att finnas med i propparna (propp A och propp B) vid anmälning.

Tränare kan rangordna önskemål bland de namngivna ryttarna/kuskarna i vanlig ordning, och ryttare/kusk accepterar som vanligt. Övriga hästar lottas på kvarvarande ryttare/kuskar.

Hästarna får plats i loppen efter poäng och lottas på startspår enligt ordinarie regler. Propp A och B är helt oberoende av varandra och tränare kan anmäla häst/hästar till en eller båda. Propp A är ett montélopp och propp B ett sulkylopp.

Poängskala 

Poängskala 12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Om något lopp inte blir fullt eller om häst stryks efter att startlistan är klar så tilldelas ”överbliven” ryttare/kusk 6 poäng.

Poängen räknas samman efter det andra loppet och vid lika poäng vinner bäst placering och om det fortfarande är lika delas priset.

Priserna delas ut i vinnarcirkeln

Entrébiljetterna faktureras och ska vara betalda senast 9 juni

Vid fler än 12 anmälda kommer deltagarna att väljas ut av Vaggerydstravet. Vaggerydstravet har också möjlighet att dela ut ett eller flera Wildcards.

 

Propositioner 2023, 18 juni

Montéloppet: 4-åriga och äldre 50.001 - 370.000 kr. 2148 m. Autostart. 12 startande.

Sulkyloppet: 3-åriga och äldre 90.001 - 285.000 kr. 2148 m. Autostart. 12 startande.

50.000 kr i förstapris i båda loppen, och lägst 3.000 kr till alla odiskade.

(Vaggerydstravet kommer att ha en reservlista med ryttare som kan hoppa in om det blir avstängningar eller sjukdomsfall)

 

Anmäl till Dubbelkampen via mail till info@vaggerydstravet.se senast 22 maj

Mer information lämnas av kansliet på Vaggeryd, 0393- 125 85 och av Nicklas Bjelke 072-200 31 01

 

 


info@vaggeryd.travsport.se