Provlopp för ponnys

JVP har fått möjlighet att köra provlopp för ponny i samarbete med b-tränarföreningen som arrangerar provloppen för de stora hästarna. Syftet med provlopp är att ge en möjlighet för kuskar och hästar att träna under tävlingslika förhållanden


Upplägg

Vi kör ett gemensamt provlopp för A- och B-ponnys. A startar på 1140 och B på 1640. Spår, tempo och distanser bestämmer vi gemensamt vid inskrivningen.

Tempot anpassas efter deltagande hästar men målsättningen är att hålla ihop i en klunga fram till upploppskurvan. Därefter fri körning. Byt gärna positioner med varandra under loppet. 

För att få vara med i provlopp ska man vara medlem i JVP och det kostar 20 kr per start. Ej medlem kan få vara med men då kostar det 100 kr. Man behöver inte ha körlicens men ekipaget ska ha tillräcklig erfarenhet för säker körning. Ponnyn behöver inte vara kvalad men den ska kunna trava i närheten av kvaltiden. Barn och ungdomar har företräde men vuxna kuskar får delta i mån av plats.

För att vi ska köra provloppet krävs minst 2 hästar per angedd grunddistans, alt minst 3 hästar på en angedd grunddistans. Anmälan två dagar i förväg via sms. Ange häst, kusk och önskat tempo eller om det är något särskilt du vill träna på som t.ex. voltning. Dagen innan provloppet meddelas via hemsidan, Facebook och sms om tillräckligt många anmälningar kommit in. Detta för att underlätta planeringen för de som har en bit att åka. Det går bra att efteranmäla ytterligare hästar på plats samma dag också.

B-tränarna sköter inskrivning, betalning, start och tidtagning. Medföljande föräldrar kan få till uppgift att vara understarters och tidtagare. Boxar finns att låna.


info@vaggeryd.travsport.se