Barn och ungdomskurser

Vaggeryds Travskola erbjuder märkeskurser, knattekurs, rid- och körkurs, träna och tävla ponny, prova på-kurser och olika temakurser.


Datum, priser och anmälan hittar du på travskola.se>>

Märkeskurser

Märkeskurserna är för barn och ungdomar från 7 år. Järn, koppar, brons, silver och guld har alla ett fint märke du kan ta när du är redo för det. Oftast räcker det med en termin per märke. Prata med din ledare som vägleder dej.

Järn Steg 1. Här kan man lära sig grunderna i hästens skötsel, beteende mm. Du får lära dig sela och köra häst med assistent. 

Koppar Steg 2. Du lär dig mer om hästens färger och tecken, raser m.m. Du  får också lära sig att sela och köra på egen hand. 

Brons Steg 3. För de som kan sela och köra på egen hand. Här lär du dig om hästens sjukdomar, stallapotek och hur en frisk häst ser ut. Du lär sig att visa upp en häst och utveckla din körning ytterligare.  

Silver Steg 4. Kunskaper om hästen så som foder, träningsmetoder och transportering. Här kör du mer tempojobb med hästarna och lär dig köra med klocka.   

Guld Steg 5. Förberedande för att ta körlicens. Reglementet, tävlingsutrustning, startmetoder och hur man kör på banan är några av de saker vi går igenom här.   

Knattekurs

För barn mellan 4-6 år. På lättsamt sätt för barnen lära sig om hästar, hästens utrustning, säkerhet i stallet, borsta/rykta etc. Barnen får tillsammans med ledare och kurskamrater hjälp att sela och köra. Kursen är på 5ggr á 1 timme.

Träningsgrupp

Tävling/träningsgrupp för dig som har körlicens eller snart ska ta och vill utveckla din körning och dina kunskaper ytterligare. Eller du kanske har en egen ponny som du vill ha hjälp med.

Rid och körkurs 

Ridning och körning varannan gång. Lektionerna anpassas efter gruppen.  Först och främst är det grunderna i ridningen så som sits och balans för att sedan gå vidare med inriktning mot montén. Monté är travsport i uppsutten form. All ridning o körning sker i skritt eller trav.

Vi följer vikt och längd reglementsreglerna för tävling kat.A 147cm 45kg, kat.B 160cm 60kg. Det finns möjlighet att rida även på större ponny och storhäst.

Prova på

Vi anordnar kortare prova-på kurser och du kan också boka en prova på-lektion  

Temakurser

Olika temakurser anordnas regelbundet. Se hemsidan eller anslagstavlan i stallet.


info@vaggeryd.travsport.se