Ledarutbildning

Du som har gått en tid i travskolan kan bli hjälpledare och ledarassistent och hjälpa till på kurser för nybörjare


Håll utkik efter inbjudan på anslagstavlan i stallet!

Vem kan bli hjälpledare och ledarassistent?

Du som visar god vilja och har ett brinnande intresse för travskolan och hästarna. Du som vill vara med och lära ut och hjälpa andra elever att trivas och må bra är välkomna att gå dessa utbildningar.

För att få gå TLA I och TLA II bör man minst ha gått travskolans järnmärkeskurs eller ha motsvarande kunskaper. Du skall fylla minst 12 år under utbildningsåret.

För att få gå TLA III skall du fylla minst 15 år under utbildningsåret. Du har gått TLA I och TLA II, samt jobbat som hjälpledare vid travskolan där du visat intresse och lämplighet för ditt blivande jobb som assistent!

TLA I

Föreberedande ledarassistentutbildning. Kursen är på en dag, 6 timmar, och innehåller både praktik och teori. Kursen är kostnadsfri och lunch ingår.

TLA II

Fortsättningskurs på TLA I. Även denna kurs är på en dag och innehåller djupare teori och praktik. Kursen är kostnadsfri och lunch ingår.

Efter och under utbildningen av TLA I och TLA II är du välkommen att arbeta som hjälpledare i travskolan.

TLA III

Avslutningskurs som leder till Ledarassistent! Detta är en 3-dagars kurs innehållande mycket teori, praktik, upplägg av lektioner osv. Efter denna kursen är Du redo för att arbeta som ledarassistent i Travskolan! Kursen är kostnadsfri och helpension ingår.

Dock arbetar du tillbaka 10 kurstillfällen i efterhand innan du börjar få ersättning för ditt arbete.


info@vaggeryd.travsport.se