Licenskurser

Vaggeryds travskola anordnar regelbundet licenskurser för B-tränare, kör- och montélicens och ponnylicens


Anmälan till licensutbildningar för stor häst görs via Hästsportens Folkhögskola
Datum, priser och anmälan för ponnylicens hittar du på travskola.se

B-tränarlicens

För att få anmäla travhäst till tävling krävs att hästen har en ansvarig och licensierad tränare. B-tränarlicensutbildningen ger blivande B-tränare en god kännedom om travsporten. Du får också insikt i vad det innebär att ha ansvar för och träna travhäst för travtävlingar, arrangerade av travsällskap anslutna till Svensk Travsport, så kallade offentliga tävlingar.

Det finns möjlighet att gå en webbaserad kurs för att läsa in teorin. Då skriver man provet och gör de praktiska delarna på Vaggeryds Travskola.

Kör- och montélicens

Vill du tävla i trav eller monté? Kursen är både praktisk och teoretisk och omfattas av 15 gånger à 3 timmar, där varje tillfälle innefattar ett utbildningslopp med efterföljande teoripass.
Några (ca 3) av utbildningsloppen körs på Halmstadtravet. Övriga på Vaggerydsbanan.

Ponnylicens, kör och monté

Förkunskaper som krävs för att få deltaga i licenskurs/ponny:Kunna läsa och förstå instruktioner, visa mental mognad för uppgiften, känna till grundläggande säkerhet i stallet och för körning/ridning, kunna sela/sadla på ett säkert sätt, ha kört/ridit snabbjobb med ponny regelbundet, samt ha erfarenhet av voltning och rundbanevistelse, ha genomgått Guldkursen i travskolan eller ha likvärdiga kunskaper.

Eleven genomgår en utbildning med minst 10 provlopp och teori. Licens kan ansökas efter godkänd körutbildning och godkänt teoriprov. Licens kan lösas ut tidigast det året eleven fyller 8 år.


info@vaggeryd.travsport.se